Vlaams Overlegorgaan inzake Wetenschappelijk Bibliotheekwerk vzw
Missie Samenwerking Elektron

Actueel
Archief
beleidsplan
Consortia
jaarverslag
Leden
lidmaatschap
Links
nieuwsbrief
Projecten
Structuur
vacatures
vergadering
Voorstelling
VOWB-consortia

 

VOWB vzw sluit in consortiumverband voor haar leden licentieovereenkomsten af met grote uitgeverijen en verzorgt de administratie hierrond. Er dient onderscheid te worden gemaakt tussen ELEKTRON-consortia - die gefinancierd worden met overheidstoelagen - en de hieronder opgelijste VOWB-consortia die door de deelnemende instellingen worden gefinancierd met eigen middelen.

VOWB-leden kunnen de licenties raadplegen via productinformatie onderaan deze pagina.

Voor informatie over de lopende consortia in het kader van Elektron dient u te linken naar het Elektron gedeelte van deze site.


 

 
enkel voor leden
 
enkel voor leden

 
productinformatie databanken in vowb-consortium
Liebert
Springer e-books
Mediargus
Lex@ct
PsycINFO/PsycARTICLES
CINAHL
LISA
LLBA
CMMC
International Medieval Bibliography Online
Van Dale
IOP Journal Archive

 

Liebert

Het Liebert concortium werd afgesloten op 01/01/2010 voor 3 jaar.

Licentie


Springer e-books

Dit consortium ging in op 24/12/2009, voor de duur van 2 jaar.

Licentie


Mediargus


Mediargus is de digitale persdatabank die de artikels van alle Vlaamse en Nederlandse kranten aanbiedt. Daarnaast kunnen instellingen die zich daarop abonneren artikels van het persagentschap Belga downloaden of content uit de Roulartamagazines raadplegen.

VOWB heeft een (jaarlijks opzegbaar) raamcontract sedert maart 2003 waarbij de deelnemende instellingen zich engageren om aan de voorwaarden van dit contract te voldoen.

Het consortiumaanbod bevat het archief van:
alle Vlaamse kranten (artikels zijn ten minste 2 dagen oud)
facultatief: de publicaties van Roularta Media Group (artikels zijn ten minste 7 dagen oud)

Instellingen die nog willen deelnemen aan het consortium kunnen contact opnemen met Mediargus (Tel 02/740.09.77, contactpersoon dd juni 2007 is mevrouw Inge Aerden).
De betaling gebeurt rechtstreeks aan Mediargus, na ontvangst van de factuur.


Verslag evaluatievergadering januari 2010
Overeenkomst van dienstverlening
De gebruiksvoorwaarden voor de eindgebruikers (doc)

 

Lex@ct


VOWB heeft vanaf 1 december 2004 een (jaarlijks opzegbaar) raamcontract afgesloten met uitgeverij Vanden Broele voor de databank lex@ct, de digitale codex met rechtspraaksamenvattingen, waarbij de deelnemende instellingen zich engageren om aan de voorwaarden van dit contract te voldoen.

Instellingen die nog aan het consortium wensen deel te nemen, kunnen contact opnemen met het VOWB-secretariaat. De betaling gebeurt rechtstreeks aan Vanden Broele, na factuur.

Overzicht 2005-2007 consortiumdeelnemers (pdf.)

Licentie

 

PsycINFO/PsycARTICLES

PsycINFO is de online bibliografische databank van de American Psychological Association. Ze bevat verwijzingen naar artikels uit meer dan 2200 tijdschriften, boeken, hoofdstukken uit boeken, rapporten en abstracts.

De toegang tot de databank wordt aangeboden via OVID / Wolters Kluwer.

2007-tijdschriftenlijst (maandelijkse update)

 

CINAHL
logo cinahl

CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health) is een database met meer dan een miljoen verwijzingen naar artikelen uit meer dan 1600 internationale tijdschriften uit de verpleegkunde en aanverwante vakgebieden. Daarnaast bevat CINAHL ook fulltextbestanden uit meerdere vaktijdschriften en biedt de database toegang tot beschrijvingen van boeken, proefschriften, congresverslagen, richtlijnen, educatieve software en audiovisueel materiaal op het gebied van de
verpleegkunde.

Het consortium ging van start in 2006, toegang tot de database loopt via EBSCOhost.

 

LISA
logo csalogo proquest

LISA (Library and Information Science Abstracts) is een bibliografische databank (abstracts, citaties, beperkt fulltext aanbod) uit het bibliotheek- en informatiewezen. Ze bevat (verwijzingen naar) artikels uit bijna 500 tijdschriften.

Nationaal consortium vanaf 2003/2004 (verschillend instapmoment). Toegang via CSA Illumina.
Zeven deelnemende instellingen in 2007.

LISA: current Serials Source list 

 

LLBA
logo csalogo proquest

LLBA (Linguistic and Language Behavior Abstracts) is een bibliografische databank op gebied van linguïstiek en taal (uitspraak, betekenis, spelling, structuur e.d. van woorden). De databank bevat +/- 400.000 bibliografische records uit tijdschriften, boeken, hoofdstukken van boeken, eindverhandelingen enz. Er worden ruim 1500 tijdschriften geïndexeerd vanaf 1973.

Nationaal consortium vanaf 2003/2004 (verschillend instapmoment). Zeven deelnemende instellingen in 2007. Toegang via CSA Illumina.

 LLBA: current Serials Source List

 

CMMC

CMMC (Communication and Mass Media Complete) is een bibliografische databank (met fulltext) over alle aspecten van communicatie en media. De database bevat records uit een 600-tal titels, waarvan een 300-tal fulltext.

CMMC Database coverage list

 

IMB Online

IMB online (International Medieval Bibliography Online) is een interdisciplinaire bibliografische databank over de Europese Middeleeuwen (400-1500). Ze bevat artikels uit een 4000-tal geïndexeerde tijdschriften, uit congres proceedings en hulde-albums. De content wordt samengesteld door het International Medieval Institute van Leeds (UK). Brepols Publishers (B) is de uitgever van de online versie. In de database wordt verwezen naar meer dan 300.000 artikels (met een toename van 10.000 per jaar).

Nationaal consortium i.s.m. BICfB.

 

Van Dale online woordenboeken
 

Er werd een licentie afgesloten voor de duur van 3 jaar (1 mei 2010 tot 30 april 2013. Een overzicht van de deelnemende instellingen en beschikbare producten vindt u in de licentie

 

IOP Journal Archive 1874-1995

Het Institute of Physics Journal Archive geeft in 2007 toegang tot meer dan 125.000 artikels uit het fysicagebied. Het archief bevat jaargangen van IoP-tijdschriften vanaf 1874 - waaronder de volledige Journal of Physics serie - en gaat terug tot het allereerste nummer van de Proceedings of the Physical Society.

Licentie

IoP Electronic Journals List

IoP Archive 2006-folder (pdf.)


 
Copyright Vlaams Overlegorgaan inzake Wetenschappelijk Bibliotheekwerk vzw
URL: http://www.vowb.be | Laatste wijziging: 19/06/12